Testvértelepüléseink

 

Namyslow /Lengyelország/

Namyslów várossal a kapcsolatfelvétel 2002-ben történt. A hivatalos együtműködési és partneri megállapodás írásba foglalása 2003-ban történt meg, amikor is Krzysztof Kuchzynski, Namyslów város polgármestere, és Szén József, Kisköre város polgármestere aláírták a dokumentumokat. Az együttműködés kulturális, gazdasági, sport és idegenforgalmi területeket érint. Ezen megállapodásban foglaltakat több közös rendezvény, illetve delegációk látogatása tette még partneribbé.

fotó: internet

 

 

Beregszász /Ukrajna, Kárpátalja/

A kapcsolatfelvétel 2003-ban kezdődött amikor is a Szén József polgármester úr vezette delegáció hivatalos baráti látogatást tett Beregszászon. Az Együtműködési Megállapodás aláírására 2004. május 25-én került sor Beregszász Megyei Jogú Várossal. Az aláíró felek: Zsupán József (akkori) polgármester és Szén József Kisköre polgármestere. A Megállapodás főbb területei a közös kulturális, művészeti és sportprogramok szervezését és a két település közötti idegenforgalom kialakítását tartalmazzák.

fotó: internet

 

 

Zágon /Románia, Erdély/

Zágon Községgel való kapcsolatunk a legfiatalabb. Zágon Község Helyi Tanácsa nevében Kis József és Kisköre város polgármestere, Szén József írták alá a testvértelepülési szerződést 2006. április 18-19-én. Az együttműködés főként a helyi közigazgatásra, környezetvédelemre, kereskedelemre, kultúrára, oktatásra és sport területekre terjed ki.

fotó: internet