RÖVID ÖSSZEFOGLALÁS A PROJEKTRŐL

Kisköre Városi Önkormányzat a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés tárgyú felhívásra nyújtotta be támogatási kérelmét, és nyerte el a Kiskörei Kikötő fejlesztése című és  azonosító számú pályázatot.

 

A kiskörei kikötő fejlesztésének átfogó célja a település turisztikai fejlesztése; közvetlen célja a kikötő kapacitásának növelése, a kikötő kínálatának és vendégforgalmának növelése, ezáltal Kisköre turisztikai vonzerejének növelése a térségbe látogató turisták számára; közvetve pedig a térség gazdaságának diverzifikációja Kisköre város turisztikai fejlesztésével, valamint a helyi gazdaság élénkítése hosszú távon a helyi vállalkozások dinamizálásával, a foglalkoztatás növelésével.

A 245.000.000.- Ft összegű támogatás tartalmazza a meglévő 150 férőhelyes csónakkikötő 250 férőhelyessé bővítését a felmerült igények kielégítése végett, továbbá kiszolgáló épület építését melyben egy kávézó is helyet kap. Továbbá jelentős marketingtevékenység fog megvalósulni, melynek célja a kikötő látogatottságának növelése.