Kiskörei Vásárhelyi Pál Általános Iskola

3348 Kisköre, Széchenyi út 42.

tel./fax: (36) 358-213

tel.: (36) 558-004

e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

intézményvezető: Oláhné Balogh Éva

www.kiskoreiiskola.hu 

2007. szeptember 1-jétől iskolánk társulásos formában működik: Tarnaszentmiklósról a felső tagozatos tanulók járnak hozzánk, Tiszanánáról pedig a felső tagozatosok közül 35 fő. Így iskolánk jelenlegi létszáma 415 fő, 17 tanulócsoportunk van.

Intézményünkben az esélyegyenlőség megteremtése mellett kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, ezért évek óta a következő szakköröket működtetjük: idegen nyelvi, Suliújság "újságszerkesztés", "Vásárhelyi Kör", kézműves "kézműves" tanszak, néptánc, társastánc, túraszakkör, teniszoktatás, foci suli, Megyei Környezetismereti verseny.

1987-óta minden évben megrendezésre kerül a Vásárhelyi Diáknap.

2002-ben avattuk fel az EU-s tantermünket, amely nagy segítséget nyújtott abban, hogy tanulóink jobban megismerjék az Európai Unió országait, és annak mindennapi életét.
Településünknek 2002-től testvérkapcsolata van a lengyelországi Namyszlowwal, az erdélyi Zágon településekkel. Intézményünk "Vásárhelyi Kör"-ének diákjai már két alkalommal keresték fel Burgerland főbb magyar vonatkozású történelmi helyeit.

2008. októberében avattuk fel Iskolatörténeti Kiállításunkat, amellyel méltó emléket állítottunk a múltnak.

A Diákönkormányzat évente nyári táborozásra viszi tanulóinkat az ország más-más tájára.

Minden év júliusában egy hetes Művészeti Alkotótábor működik iskolánkban, ahol a tanulók megismerkedhetnek a különböző kézműves technikákkal. Fontosnak tartom megemlíteni a "Vásárhelyi" kitüntető díjat, amelyet az a 8. osztályos tanuló (tanulók) kaphat, aki 8 éven keresztül kitűnő, vagy jeles eredménnyel végzett, és a különböző szaktárgyi versenyeken megyei vagy országos szinten érmes helyezést ért el.