2015. 12. 07.
Kisköre Városi Önkormányzat


SAJTÓKÖZLEMÉNY

ENERGIATAKARÉKOSABBÁ VÁLT A TORNATEREM KISKÖRÉN

Befejeződtek „A kiskörei tornaterem épületének energetikai fejlesztése” című projekt kivitelezési munkái.

Kisköre Városi Önkormányzat sikeresen pályázott, a Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése című projekt felhívásra. Az Önkormányzat az elnyert 40,836 millió forint támogatás segítségével a KEOP-5.7.0/15-2015-0061 azonosító számú projektet valósította meg.

A projekt megvalósulási helyszíne a tornaterem épülete, mely Széchenyi utca 42. szám alatt található. A nyílászárók cseréjét alacsony hőtechnikai minőségük és fokozott elhasználódásuk tette indokolttá. Az utólagos hőszigetelés az energiatakarékos üzemeltetés érdekében elengedhetetlen volt. Az intézmény korszerűsítés előtti üzemeltetési és fenntartási költségei nagyon magasak voltak.

A beruházás célja az épület működési költségeinek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. Ezen kívül a CO2 valamint az üvegház-hatású gázok kibocsátásának csökkentése, mérsékeltebb fosszilis energia felhasználás elérése. A projekt megvalósulása nemcsak az Önkormányzatának jelent költségmegtakarítást, de a lecsökkenő energiahordozó (földgáz) felhasználás környezetvédelmi szempontból is előrelépés.

A pályázat keretében megtörtént a tornaterem épületen 593 m2 homlokzat felület hőszigetelése és 35 m2 lábazat felület hőszigetelése. A magastetős szerkezeten 600 m2 padlásfödém hőszigetelés került megvalósításra. Továbbá 24 db homlokzati nyílászáró cseréje is megtörtént.

A pályázat eredményeképpen az energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége 627,93 GJ/év lesz, az ÜHG-kibocsátás csökkentése (CO2 eq) pedig 35,36 t/év.