"A madárnak szárnya van és szabadsága,
 az embernek pedig egyetlen szülőföldje
 és sok kötelessége."

(Tamási Áron)

Üdvözlöm Kisköre város honlapján!

 

Ahol gátat vetnek az árnak, ott új érték teremtődik. A megszelidített örvényeken friss energiák születnek, amelyek lecsillapodva egy nagy közösséget szolgálnak. Hajtóerőt adnak a fél országnak, egy bámulatos mérnöki teljesítményt igazolva.

Effajta hajtóerő jellemzi Kisköre közösségét is, hogy évről évre egyre jobban éljen a kínálkozó pályázati lehetőségekkel, fejlessze városát, várja vendégeit. Kisköre egy barátságos, egyre szépülő, számunkra csodálatos hely, amelyet egyre jobban kedvelnek a kerékpárosok, a pihenni vágyók, a természet barátai, s visszajárnak hozzánk. Mi pedig igyekszünk minél színesebb turisztikai kínálattal várni az ide érkezőket, együttműködve a Tisza-tó egyre izgalmasabb jövőjében érdekelt minden szereplővel. Mert tudjuk és tapasztaljuk: tenni csak megfontoltan és közösen lehet egy jó cél érdekében.

Kisköre Dél-Heves legjobb turisztikai adottságaival rendelkezik a Tisza-tó és a hozzá kapcsolódó élővilág jóvoltából, örömmel jegyzem meg, hogy a 31-es főút megújulásával még könnyebb lett a város megközelítése. S így Kisköre tulajdonképp nincs is túl messze, érkezzen akármerről is az utazó. Közelebb van, mint gondolná: tegyen egy próbát, horgásszon, pihenjen nálunk, csobbanjon egy nagyot a strandon, élvezze a gasztronómiai teljesítményt a Hal-Vad-Főző Fesztiválon, a Csülökfesztiválon, vagy zúzzon egy jót valamelyik élményszámba menő kiskörei koncerten!

Kisköre Heves megye déli végén, a Tisza partján Önre vár!

A város ideális célpont a kikapcsolódást kereső családok számára. Az öblök, holtágak, szigetek között csónakázni, kenuzni maradandó élmény, a horgászat szerelmesei pedig egész évben kiskörei horgászkalandokról, gazdag zsákmányról, kapitális harcsákról, süllőkről és pontyokról mesélhetnek barátaiknak, ismerőseiknek. A sekély, gyorsan felmelegedő tó kiválóan alkalmas fürdőzésre is.

A szabadvizű strand a környék legtisztább vizű, egyik legjobban kiépített fürdőhelye, amely kellemesen hűs, selymesen simogató vízével, bővülő szolgáltatásaival, programjaival évente több ezer látogatónak nyújt felüdülést, kikapcsolódást.

Magyar Csilla

Kisköre Város polgármestere