2018. 05. 03.

SAJTÓKÖZLEMÉNY    
INKUBÁTORHÁZ ÉS CIVIL SZOLGÁLTATÓ HÁZ KIALAKÍTÁSA KISKÖRÉN

A projekt célja egy jelenleg funkció nélküli, üresen álló, leromlott állapotú, felhagyott épület energiatakarékos felújításával Inkubátorház és civil szolgáltató ház kialakítása, melyre 430 Millió forint  támogatást nyert Kisköre Városi Önkormányzat.

A projekt megvalósítása során egy többfunkciós épület kialakítására és a körülötte található zöldfelület megújítására kerül sor. Az épület kettős funkcióval fog rendelkezni: egyrészt gazdasági funkcióként inkubátorház funkciót tölt be, másrészt nonprofit szolgáltatóház funkcióval is rendelkezni fog.

A felújított épület gazdaságélénkítési céllal inkubátorház funkciót kap. Bérelhető irodák, tárgyalók kerülnek kialakításra az épületben.

Megvalósul az épület másik, nonprofit szolgáltatóház funkciójának kialakítása és a kapcsolódó eszközbeszerzés.

További tevékenységként valósul meg az épület körüli park rendezése, kötelezően előírt parkolók közül 4 db kialakítása (melyek közül 2 db mozgáskorlátozott parkoló), valamint a parkban a közlekedési útvonalak kialakítása, utcabútorok elhelyezése és a park világításának korszerűsítése.

A megvalósítás feladatai között akadálymentesítés, energiahatékonysági intézkedések, nyilvánosság biztosítása, partnerségi tervezés, valamint a SOFT tevékenységek is szerepelnek.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg TOP-2.1.1-15-HE1-2016-00001 pályázati azonosítószámon.

A projektről bővebb információt a www.kiskore.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Kisköre Városi Önkormányzat
06-36/358-311
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

2018

2019

2020