Kossuth Lajos-szobor

Kossuth Lajos-szobor

Kisköre főterének sarkán, lombhullató fák alatt állítottak a mellszoborral emléket Kossuth Lajosnak. A szobor a Szent István-park egyik sarkában található (Pontos helye: az Arany János utat és a Kossuth Lajos utat összekötő Szent István-park Kossuth út felőli bejárata).
Bővebben
Széchenyi István-szobor

Széchenyi István-szobor

A szobor a római katolikus templom mellett található (Pontos helye: Kisköre, Széchenyi út 38.) A szobrot, melyet Varga Gábor szobrász művész készített 2007-ben adták át.
Bővebben
Szent István-szobor

Szent István-szobor

A szobor a katolikus templommal szemben a Szent István park egyik sarkában található (Pontos helye: Kisköre, Kossuth Lajos út). A szobrot Varga Gábor szobrász művész készítette és 2006. augusztus 20-án adták át.
Bővebben
Szent János-szobor

Szent János-szobor

A Kossuth Lajos út és az Arany J. tér találkozásánál található. Eredeti helye a hevesi út (Kinizsi út) és a tiszanánai út (Kossuth út) elágazásánál volt. 1835. május 13-án állítatta a település.
Bővebben
Tiszai halász

Tiszai halász

A szobrot 2000-ben Halassy Csilla szobrász művész készítette. Kisköre város főterén található a parkot díszítő szökőkúttól nem messze a Szent István-parkban.
Bővebben
Turbina lapát

Turbina lapát

A Kiskörei Vízerőmű energiatermelő blokkjának hálózatra kapcsolásának 35. évfordulója alkalmából a tervezők, gyártók, szerelők és üzemeltetők tiszteletére állíttatta Kisköre Város Önkormányzata és a Tiszavíz Vízerőmű Kft. 2009. október 1-jén. A lapát a Szent István Park Arány János utca felőli oldalán található.
Bővebben
Székelykapu

Székelykapu

A Szent István-park Kossuth Lajos út felőli bejáratánál található székelykaput Both László és Both Imre faragta 2008-ban. Testvértelepülési kapcsolatunk emlékére ajándékozta Zágon község önkormányzata nevében, az akkori polgármester Kis József.
Bővebben
Vásárhelyi Pál emlékmű

Vásárhelyi Pál emlékmű

Az emlékmű a Vásárhelyi Pál Általános Iskola előtt található (Pontos helye: Kisköre, Széchenyi út 42.) A szobrot Király Róbert szobrászművész készítette és 2002. május 24. lett átadva.
Bővebben